2 Eylül 2010 Perşembe

Bütün Kızlar Toplantı


İnternet değişik bir şey , enteresan bir yer. Hayatı boyunca kız görmemiş adam çapkın , ömrü boyunca kavga etmemiş adam reis olabiliyor. Bütün bunlar elbette internet ve imkanları sayesinde oluyor. İnternet size sosyal hayatınızda yapabildiğiniz neredeyse her şeyi verirken sadece bir şeyi vermiyor ; hissiyat.

Bundan yıllar evvel , 1999 şubat. O zamanlar twitter , facebook , yonja , zurna , kaval , cemal falan yok. Chat dediğin zaman bir mirc var bir e-kolay'ın chat sayfası. Ben o dönemler 10 - 11 yaşında bir çocuğum ( tam yaşımı bilmiyorum ) ve en büyük eğlencem e-kolay'ın chat sayfasına girip insanları kendi yarattığım yalan dünya ile kandırmak. Güya ben aslında 2 kardeşim , bir abim bir ben chat sayfasına giriyoruz. Asıl anlatmak istediğim bu olmadığı için hemen konuyu bağlamak istiyorum ; bir gün bir kız benimle konuşurken yalan söylediğimi anladı ve ben o gün bu işleri bıraktım. Biz buna "Erken yaşta gelen internet jubilesi" diyoruz.


Benim asıl anlatmak istediğim konu internet kızları. Son zamanlar ortaya çıkan furya ile değişik bir tür olarak belirdi bu internet kızları. Aslında söylemek istediğim şeyi anlayan anlayacaktır , zira bahsettiğim topluluk zaten belli bir kesim.
Bu kızlar sürekli küfürlü konuşarak , garip fotoğraflar çektirerek ve hayat üzerine özgür tavırlar sergileyerek bir takım mesajlar vermeye çalışıyorlar. Hani mesajlar diyorum ama benim için bir uzaylı kadardır verdikleri mesaj çünkü anlam veremiyorum. Esasında gerçekten öyle olmalarını , bu derece protest yaklaşımlar içinde olup hayatı ciddi anlamda sorgulamalarını isterdim. Neden isterdim , çünkü benim kadar toplum gelişiminde kadın faktörüne inanan bir erkek olamaz. Hani kadın "biz gelişicez ama senin canını vermen lazım" dese veririm. Acısız ölüm olursa tabi.

İşte bu noktada bir riya başlıyor. Ben internet üzerinde , blog ve twitter sayfalarında özgür , protest , akıllı ve yaratıcı kızlar görürken sokaklarda göremiyorum. Benim gördüklerim tikky , emo ve bildiğin sıradan kızlar. Peki bu kızlar nerede yaşıyor , nereden yazıyor bu yazıları ? Gözünüzü seveyim açıklayın , birisi çıkıp bana "biz daha ölmedik olum" falan desin. Yoksa siz robot musunuz ? Cidden kaygılanıyorum , cidden hırslanıyorum.
Fransız filmleri izleyerek , orada bahsi geçen kızlar gibi saç kestirip onlar gibi davranarak yaşamak çağdaş yapmıyor , yapamıyor. Zaten öyle çağdaş olunsa fransız sineması özgün olurdu , birazda böyle bakmak lazım olaya. Yahut bir kitap okuyup oradan alıntı bir söz etrafında yaşamak da olmaz , olamaz imkansız.

Eğer bu yazılanlar , bu tavırlar ve hareketler birer kolpa ise , eğer bu kurulan cümleler en az bir "internet reisi" kadar tırt durumlar ise ve bunca kadın aslında bunları sadece internet üzerinden yayınlayıp hayatına aynı şekilde devam eden tipler ise gerçekten üzülürüm.



Not : Kimse alındı mı , kimse kırıldı mı diye dert edinecek bir insan değilim özümde ama bahsettiğim durum üzücü. Umarım gerçekten böyle bir topluluk vardır ve onları ben göremiyorumdur. Aslında böyle olmadığını biliyorum ama yalandan , sırf not yazmak için yazdım burayı. Karizmatik oluyor çünkü not yazınca , sanki "ek bilgi veriyorum , faydalanın" der gibi oluyor.

6 yorum:

  1. Anlattıklarının tersiyim :D Dışarda hanımefendi blogta ara ara küfür eden herşeyi yazabilen bi manyak :D

    YanıtlaSil
  2. Bizde senin gibi yazan çocukları dışarda göremiyoruz. Ne olucak şimdi not yazan karizmatik insan? :)

    YanıtlaSil
  3. Olur mu öyle şey çocuklar , ben hep evdeyim. [ neredesin fir'use ]

    YanıtlaSil
  4. Herşey karizmatik not yazmakta veya eleştirmeklede bitmiyo evet senin gibi erkeklerde olabilir fakat kızları bastıracak karakterleri de var!
    Ama buna rağmen sesimiz çıkmıyo mu evet çıkıyo ama
    Duyabilene.

    YanıtlaSil
  5. Karizmatik not kısmını es geçerek ;

    Sesi çıkan bütün kızlar canımız , ciğerimiz. O ayrı bir konu , bu ayrı bir konu.

    YanıtlaSil

Buraya bir şey yazıyorsun , küfür falan olmazsa seviniyorum.