24 Eylül 2010 Cuma

Popüler İkon Vurgunları ( why so serious vers. )


Söz konusu moda olduğu zaman b.kunu çıkarmak konusunda üstüne olmayan bir toplum olduğumuz kesin. Piyasaya yeni çıkan bir ayakkabı , çarpıcı bir dizi karakteri , ses getiren bir söylem ya da revaçta bir saç modeli ve hatta ideoloji.


İşte bunların içinde en yaygın olanı kuşkusuz "hayali kahramanlar" dediğimiz tür. Çok sevilen ve yankı uyandıran bir film kahramanı bir anda "dev bir poster" ya da "internet nick'i" olarak karşımıza çıkabiliyor. Bugüne kadar neler çıkmadı ki ! Biraz eskiye giderseniz dönem dönem sokakları arşınlayan insanların ağızlarından dökülen isimleri hatırlayacaksınız ;

Örneğin yıllar yılı bitmek tükenmek bilmeyen bir Rocky Balboa sevdası , hemen her genç erkeğin odasını süsleyen posterleri ve sloganları ile birlikte. Daha sonra Tony Montana ve meşhur repliği "Küçük Tony'e merhaba de !". Peki ya Tyler Durden untutulur mu ? Kaç genç bu filmi izledikten sonra "Goh goh ben Tyler Durden kadar garzimatiğim guh guh" demiştir kim bilir.

İşte bütün bu isimlerin ötesinde bir isim çıktı 2008 yılında ortaya. Evet , tahmin ettiğiniz gibi ; Joker.


Bu Joker elbette Christopher Nolan'ın hayat verdiği bir karakter oldu ama bazen düşünüyorum ve "vermez olaydı" diyorum açıkçası. Her yerde posterler , figür oyuncaklar , sloganlar ( why so serious tek başına lider elbette ) ve elbette internet nick/avatarları.


Bu gidişe bir dur demek gerekiyor ama o zaman Ugg botları da yakmamız gerekeceği gibi "frapaçino içmediğim gün mutsuz olyoruum" diyenleri de vurmamız gerekiyor. E olmaz abi , zahmetli iş. O yüzden en ufak bir durumu abartıp üzerinden ekmek yemek için mücadele veren , bütün hayatını popüler bir ikon üzerinden yaşayan "çoşkun" insanlara Rocky filmine ait bir sloganı ile veda etmek istiyorum ;


Sakin ol şampiyon !

1 yorum:

  1. ya aslında bokunu çıkaran biz insanlarız bu olayın.elbet moda olan şeyi beğenebilirsiniz ya da sevebilirsiniz ama kızılay dağıtmışçasına herkesin aynı şeyi giymesii,konuşması ve dahası insanı bunaltmakla kalmayıp bıktırıyor.en iyisi moda olan şeyi beğendiysen almalısın ama modası geçtiğinde kullanmak çok daha iyi oluyor sanırım. joker in modası biraz geçti artık snaırım eskiden herkes profiline joker makyajlı fotoğrafını koyardı.eskiye oranla azaldı biraz dahha ama hadi hayırlısı.

    YanıtlaSil

Buraya bir şey yazıyorsun , küfür falan olmazsa seviniyorum.