20 Eylül 2010 Pazartesi

İstersen Olur


Mihenk taşı olmasına ;




Görmez isen kulakların yanar , duymaz isen gözler ;

Eleştirmeyesin ; bilmeden ve hunharca. Bitmeyen bir öfke , dinmeyen bir intikam ve anlamsız bir hırsı kucaklayıp.


Napoleon olmak istiyorsan kulaktan dolma olma ;

Para para para ! demiştir lider , sebebini bilesin öyle inanasın.


Küfür edeceksen Can Yücel gibi et , Neyzen Tevfik gibi et ;

Küfür kötü şey değildir , billahi değildir. Uzun uzun tatava yerine kısa ve öz küfür et. İçinde hakaret olmasın ama çok büyük hakaret olsun aynı zamanda. Hem incitmesin hem rencide etsin.


Kategorize etme , Bülent üstad der gibi ;
İnsanları "trend" söylemler ile yaftalama , zaten trend bize sonradan girme. Önce kendini tanı , tanıt. İlk önce kendine tanıt kendini , gerekirse kendini acıt tanıtırken.


Düşünmeden yaptığın şey ne olursa olsun , olmasın ;

Bir şey yapmak için bir şey yapma. Diyelim yaptın , o zaman anlatma.


Olmadık şekilde dikkat çekeceğine olması gereken şekilde acı çek ;

Sırf birileri sevsin , birileri saysın diye çabalama. Zira mühim olan konuşulmak değil , unutulmamak. Bunu yapmak için yapman gereken şey istedikleri gibi değil , istediğin gibi olmak.


Kendini küçümseme , sen tek kişi değilsin aslında ;
"Bu iş sadece benimle olur mu ?" diye düşünme. Sen böyle düşünürsen diğeri de öyle düşünür , diğeri öyle düşünürse diğer diğeri de öyle düşünür. Kendini birey değil , çokluk içinde bir başlangıç gibi gör.


Sevilmek istiyorsan sev , sevilmeyeceğini biliyorsan daha fazla sev ;

"Sevmek işi sayesinde başlar her şey" ve sevdikçe artar çok şey. Sevilmiyorsan bile mazur gör , "deli galiba" de ve hatta üzül sevmeyen için ama sen o olma , sen sen ol , seven ol.


Hayal et , diret , üret ;

Hayal biterse gerçek olamaz zaten. Zaten gerçek olmazsa doğru çalkalanır , her dilde farklılaşır. Sabitleştirmek istiyorsan hayal et , birileri "hayalperest" derse iftihar et , inat et , mücadele et ve vazgeçmeden üret. Çünkü üretirsen hasat alırsın , hasat alırsan kar edersin. Kumbara dolacaktır , biriktirmeye devam et. Bir zahmet.



Köşesine yazdığı enfes yazı ile ilham kaynağı olduğu ve düşüncelerimi dışarı vurabilmek adına ışık tuttuğu için üstad "Vedat Özdemiroğlu'na" saygı ve sevgilerimle.

1 yorum:

Buraya bir şey yazıyorsun , küfür falan olmazsa seviniyorum.