9 Nisan 2010 Cuma

Winning Eleven ve Tarih


Çok uzun zaman önce başladım Winning Eleven oynamaya. PS 1 zamanları , şans eseri edindiğim "Winning Eleven 3 : Final Version" ile başlayan yolculuğum "Pes 2010" ile devam ediyor. Aslında o günler aldığım keyif ve o dönem yaşadığım "Oyun Hazzı" artık mevcut değil. Hayaller kısıtlı , beklentiler küçük olduğu zaman , sırf "saçı" yüzünden Zidane olduğuna inandığım Winning ile yüzünde bulunan yaralar bile modellenmiş olan Ribery arasında "Fransız" kalma durumu olabiliyor.

Winning Eleven o zamanlar oyun içi aksiyonlar , seyirciler ve hatta spiker olarak bile eksikleri olan bir yapım idi. Tabi bu "Kısmı Japonca" sökmüş bir neisl için geçerli değil. Şahsen 4 yıl öncesine kadar mevcut bulunan "Japon Spiker" daha güzel bir anlatım sağlıyordu.
Zaman ilerledikçe PS 2 grafikleri ve daha sonra PS 3 mucizesi ile graifk yapılanması , oyun içi gerçekçilik ve taraftar tepkileri de değişti. Fakat hesap edilmeyen şey şu oldu ; amatör ruh.

Winning Eleven bugün Pro Evolution Soccer adı altında yaşamını sürdürüyor. Seri için çıkartılan son oyun olan "PES 2010" ise beklentiler için iyi bir karşılık olamadı. "Amatör Ruh" kaybolmaya başladıkça beklentiler yükseliyor ve bu beklentiler Konami tarafından farklı şekilde cevaplanıyor. Kısacası Konami her oyun sonrası "Fifa" gibi olmaya başlıyor. Oysa "Winning" kitlesi daha özgün ve farklı bir kitle olarak "gönüllü savaşçı" mantığı güderek devam etmeyi tercih ediyordu.

Aşağıda "Winning Eleven History" olarak isim verebileceğimiz , kronolojik bir video var. İlk serileri bilen ve oynayan insanlar için "Hüzün" yaratabilecek olan bu video beni hüzünlendirmek için gayet yeterli bir hatıra dalgası oluşturmuştu.

Not : Jorge Campos'a selam olsun.


http://www.youtube.com/watch?v=L8TaLIoESYg

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Buraya bir şey yazıyorsun , küfür falan olmazsa seviniyorum.