9 Nisan 2010 Cuma

Alternatif Medya ve Yazarlık


Bundan 15 yıl önce , ülke "internet" ile tanışmış/tanışmamış. O zamanlar bütün haberleri , yorumları , arkadaşlık ve hatta aşkları bile "olması gerektiği" gibi yaşayıp sosyal bir hayat sürerken...


İnternet öyle bir deniz , öyle bir kumsal olmuş ki ; bireyler ve hatta kurumlar kendi çıkarları için bunu kullanmaya noktasına gelmiş durumda. "Yazabilme" özgürlüğü ve "ulaşabilme kolaylığı" sayesinde herkes bir şeyler yazıp kendi fikirleri için bir ortam hazırlıyor. Şu an benim yaptığım gibi bir blog sayfası , twitter hesabı ya da facebook gibi paylaşım yapılabilecek her site insanlar için "yazabilme özgürlüğü" ortamı doğuruyor.

Peki bu güzel bir şey mi ?

"Herkes" yazabildiği ve ulaşabildiği zaman müthiş bir kirlilik oluşmaya başlıyor. Hiçbir birikim yahut zeka parıltısı taşımayan bireyler sırf bu "özgürlük" ve "ulaşabilme" gücü sayesinde saçma sapan yazılar yazarak gündem oluşturabiliyor.
Misal benim takip eden 1500 internet kullanıcı olsa buraya yazdığım her kelime , her harf bir hitap gücü yaratabilir. Zaten sosyal ilişkileri hiç iyi olmayan bir toplum olarak bu "ego" , basit ve uğraşsız bir yol sayesinde bireyleri "önemli gibi" yapmaya yetiyor.


Söz meclis falan dinlemez , bilen bilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Buraya bir şey yazıyorsun , küfür falan olmazsa seviniyorum.