26 Nisan 2010 Pazartesi

Galatasaray Olmak


Ne çok konuşuldu "şike" söylentileri bu aralar. Önce zan altında bırakılan çeşitli insanlar ve daha sonra koca bir "Galatasaray Camiası" bu "pis" iftira ile imtihan edildi adeta. Bütün bunlar ufak bir rant , ucuz çıkarlar için yapıldı hemde. Evinde 2-0 galip durumdan 2-3 mağlup olduğuna bakmadan "bu maçı verir" dedi "koca?" bir camia Galatasaray için.

Nitekim maç öncesi o çok tartışılan , "neden aynı saat oynanmıyor" diye feryat edilen Kasımpaşa maçı oynandı. Hatalı bir çıkış yapan ve 0-1 biten maçın tek golü için sebep olan Murat Şahin iyi bir maç çıkarmıştı. Kimse onun için "şike yaptı" demedi ki denmesi sa.ma olurdu zaten. Sırf hatalı bir çıkış yaptığı için yaptığı onca kurtarış göz ardı edilemezdi normal şartlar altında.
Peki durum böyle ise neden oynanmamış bir maç için şike söylentileri olmuştu ? Ve daha önce şampiyonluk yarışı veren ezeli rakipleri ile şampiyonluk yarışı içinde olan rakiplerini "yenemeyen" bir camia bunu ne hakla söyleyebiliyordu ? Daha ötesi tarahi boyunca böyle "onursuz" bir eylemde bulunmamış bir takımı , evvel zaman içinde tam tersi bir hareket yapıp "satacak" dinilen maçı "rahat" kazanan bir takımı kim ne mantıkla böyle karalama yoluna gidebiliyordu ?

Galatasaray - Bursaspor maçı 0-0 bitti. Bu sezon büyüklere deplasmanda yenilmeyen , Beşiktaş ve fenerbahçe takımlarını 2-3 mağlup eden Bursaspor Galatasaray karşısında galip gelemediği gibi bir çok pozisyon verdi. Yakaladığı pozisyonları golle noktalamış olsa "birileri 'yinede' utanmadan" bir takım şeyler söyleyecekti kesinlikle ama olmadı , maç 0-0 bitti.
Peki bu söylentileri ortaya atan "insanlar" şimdi o tavırları gibi "helal olsun" diyebilecek mi ? Sanmıyorum bile diyemiyorum çünkü elbette hayır. İşte bu yüzden Türk futbolu ve bu tip "ucuz çıkarları" amaç bilen zavallı kişiler hiçbir zaman gelişim gösteremeyecek. Ve evet fenerbahçe avantaj sağlamış olabilir ve şampiyonluk yaşayabilir ama şampiyonluk değil , "duruş" baki kalır.


Teşekkürler Galatasaray , başarılar Bursaspor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Buraya bir şey yazıyorsun , küfür falan olmazsa seviniyorum.