11 Nisan 2010 Pazar

Tribün ve Mantık


bundan yıllar evvel "ultrAslan" kurulduğu zaman herkes büyük beklentiler içine girmişti. Zaman içinde yapılan müthiş koreografi örnekleri , tezahüratlar ve takım bilinci sayesinde benzerleri ile arasında büyük bir fark yarattı ultrAslan. Işte bu fark için "son gün" 11 nisan 2010 günü oynana Galatasaray - Diyarbakırspor maçı oldu.

Maç güzel başlamış , dostluk ve destek mesajları verilmişti. Hatta taraftar tarafından yapılan "ters pankart" protestosu da güzel bir düşünce olmuştu. Fakat maçın 5. dakikası ( saat 19:05 olduğu an ) o an'a kadar suskun olan taraftar bir anda "protesto" dolu tezahüratlar yapmaya başladığında işler değişti. Ardından gelen goller ve Baros&Keita ortaklığı hiçbir şeyi değiştirmedi. Taraftar daha öfkeli , futbolcular daha üzgün olarak bitti ilk yarı.

İkinci yarı yapılanlar ise akıl alır gibi değildi. Peş peşe gelen 2 gol sonrası bile devam eden protestolar mantıksız , Arda Turan protestosu anlaşılmaz derecede saçma oldu. Bir Galatasaray taraftarı olarak müthiş bir utanç yaşadım özellikle ilk yarı. Takımını sadece "kazandığı zaman" destekleyen ve kendisi için "taraftar" diyebilen insanlar ve ben aynı tarafı tutuyor olamazdık. Sanırım bu şekilde düşünen binlerce ve hatta milyonlarca Galatasaray taraftarı da vardır.

Netice şu ; Türkiye bir çok anlamda geri bir ülke. Futbol ise bizim için bir keyif , mutlu ya da mutsuz olacağımız bir hadise olmaktan çıkmış ; "beyin" ve "mantık" kullanmamak için uğraşımız olmuş bir eylem haline gelmiş. Bugün burada yapılan bunca mantıksız eylem yarın Galatasaray şampiyon olursa yerini nasıl bir eylem ile değiştirecek çok merak ediyorum. Henüz bitmemiş olan ve 6 haftası daha bulunan lig bittiğinde 1. sırada Galatasaray olursa ne olacak , bu tepkiyi veren "taraftar" hangi "sıfat" altında "sevinecek" çok merak ediyorum.


Yazıklar olsun.



Not : Eklemeden olmaz. Inanılmaz bir eleştiri alan ve "taraftar" olmamakla suçlanan "Numaralı Tribün" bugün adeta "kapak" niyetinde bir performans sergiledi. Sonsuz tebrikler sunuyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Buraya bir şey yazıyorsun , küfür falan olmazsa seviniyorum.