9 Nisan 2010 Cuma

Clash Of The Titans - 3D'lerin Savaşı




Son vakitler bir 3D furyası ki gidiyor. Real D 3D , xPanD 3D , Aslında TamDeğil 3D derken "3D" bile tek başına iktidar olmuş durumda.

Bu konu üzerine yazacaksam elbette "Avatar" üzerine de yazmak zorunda hissediyorum. Malum "Oscar" törenleri geldi ve geçti. Bu sene de her sene olduğu gibi bütün bir dünya olarak "En İyi" olan film şeylerini takip etmek adına Oscar takibi yaşamaya başladık. En iyi yardımcı , en iyi erkek , en iyi kadın oyuncu derken "En İyi Film" ödülü için herkes "Avatar" filmini favori gösterirken "Akademi" yine politik bir hamle yapıp bu ödülü "The Hurt Locker" filmi kazandı dedi.
İşte tam bu nokta "3D'lerin savaşı" için büyük bir hamle oldu. Bilmem kaç milyon dolar gelir elde eden "Avatar" , ödül açısından biraz "Züğürt" kalmış olsa bile "Maddi" doyum için bir anahtar olarak farkı açmaya başladı.

Bugün sinema bir Charlie Chaplin sivriliği , bir Stanley Kubrick titizliği ile yol almasa bile bir James Cameron yatırımcılığı sayesinde çok farklı bir nokta kazanmış durumda. Sinema artık "Ne kadar koyarsan o kadar alırsın" düsturu ile hareket ediyor. Yapımcılar değer kazanırken yönetmenler "Sanat" yapmak gibi dertler taşımayı unutmuş durumda.


Ve başlık ;

Titan ya da benzeri "Uydurma" şeyler benim fazla ilgimi çekmiyor. Ayrıca bahsettiğim bu "3D" konusu bir sinema tutkunu , yönetmen olabilitesi olan bir sanat yanlısı için hiç hoş karşılanır bir hadise de değil. Bu sebep yüzünden Titan savaşları benim için kapital bir heves olarak kalıyor ve film için "Süper" yorumları yapan , gidilip görülmesi için baskı uygulayan "Gönüllü 3D Savaşçıları" benim için birer detay olarak kalıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Buraya bir şey yazıyorsun , küfür falan olmazsa seviniyorum.