12 Nisan 2010 Pazartesi

Futbol Kültürü


Sezon başı 100 kişi bulup sorsanız sanırım en az 80 tanesi "Real Madrid en az 2 kupa alır" diye cevap verirdi 2009-2010 sezonu için. Fakat işler hiç öyle beklendiği gibi gitmedi. Real Madrid önce sansasyonel bir şekilde Ispanya Kral Kupası , daha sonra Lyon tarafından Şampiyonlar Ligi dışında kaldı. Kadrosunu Cristiano Ronaldo , Karim Benzema , Kaka ve Arbeloa gibi yıldızlarla güçlendiren Madrid , "Barnebau Finali" için yaptığı bunca "hazırlık" sonrası Şampiyonlar Ligi finali için beklemeye başlamıştı. Şu an sezonu en azından 1 kupa ile kapatmak için mücadele veriyorlar.

Gelelim işin diğer bir yüzüne ;


Galatasaray sezon başı anlaştığı Frank Rijkaard ve yıldız futbolcular sonrası "kesin şampiyon" olarak başladı Turkcell Süper Lig'e. Avrupa için "zor değil aslında" deniyor ve Türkiye Kupası işin "cilası" olarak görünüyordu. Galatasaray Avrupa Ligi ve Türkiye Kupası kulvarlarını boş geçti. Lig yarışı zaman içinde kaybolurken Galatatasaray kimileri için "ruhsuz" kimileri için "başarısız" olarak nitelendirildi.

Fark ise şurada başlıyor ;


Galatasaray taraftarı "kazanılan bir maç sırasında" protesto gösterisi yaparken Real Madrid taraftarı sessiz kalmayı tercih ediyor. Bakıldığı zaman 100 milyon £ eden bir takım ve 500 milyon £ eden bir takım başarısızlık sonrası aynı tepkiyi bile almamalı gibi düşünülürken "Futbol" ve "Kültür" işi bu noktada farklılaştırıyor.



Ben yazımı "müthiş" bir taraftar şovu , gerçek bir "taraftar" görüntüsü ile bitirmek istiyorum. Sırf bu yüzden bile güzel olan bir takım ve müthiş taraftarı ; Liverpool.


http://www.youtube.com/watch?v=0nfFi-_Hb2A

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Buraya bir şey yazıyorsun , küfür falan olmazsa seviniyorum.