9 Nisan 2010 Cuma

"El Clásico"




Türkiye ligi dahil hemen her lig derbileri için kullanılan , yayın organları tarafından benzetmeler yapılan "Gerçek El Clásico" geldi çattı.

Barcelona oynadığı futbol ve organizasyonlar içinde bulunduğu yer açısından daha avantajlı ve favori olarak gösteriliyor. Messi , Iniesta ve Xavi faktörleri Barcelona için bir artı olarak gösterilirken Real Madrid için Ronaldo , Higuain ve Benzema faktörleri söz konusu.

Geçen sezon Bernabéu'da oynanan maçı 2-6 gibi sansasyonel bir skor ile kazanan Barcelona için bu sezon bunu tekrarlamak biraz daha zor gibi gözüküyor. Zira Şampiyonlar Ligi finali için hedef koydukları Bernabéu , Real Madrid için bu sezon alınabilecek tek intikam olarak gözüküyor.

Real Madrid'de Pepe yok , Drenthe ve Kaka ise şüpheli. Barcelona'da ise Abidal forma giyemeyecek ve Ibrahimovic büyük ihtimalle maça yetişemeyecek. Bu eksikler -özellikle Ibrahimovic- skoru etkileyecek kadar önemli olsa bile biz futbol tutkunları için seyir keyfi çok yüksek ve bol gol olacak bir maç yaşanacağı kesin.


Eklemden yapamam ; Bernabéu'da oynanan son 5 maçın 2'si Barcelona 3'ü Real Madrid galibiyeti ile bitmiş. Bu 5 maçta "iddaa" jargonu ile 4 maç üst biterken , arada sadece 2-0 biten bir Real Madrid galibiyeti var.


10 Nisan 2010 Cumartesi TSİ 23.00'da başlayacak maç Ntv'den naklen verilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Buraya bir şey yazıyorsun , küfür falan olmazsa seviniyorum.