18 Nisan 2010 Pazar

Arda "Kaptan"


Bir erkek 10 yaşında ilk okul öğrencisi olduğu için meşrubat kutusunu ezip futbol oynar ders araları. Yaşı 13 olduğu vakit "kavga" başlamıştır , ilk yumruğu yer sağlam şekilde. 16 lise zamanları , tam çılgınlık dönemleri başlar ve "kavga - sevgili - alkol" ağır basmaya vaşlar yavaş yavaş. 18 ve 25 arası ehliyet , üniversite , sevgili , tatil , eğlence , iş gibi konular arasında geçer yoğun olarak.

Bir erkek düşünün , 22 yaşında "kaptan" olmuş. Gemi falan yok ortada ya da mavi bir deniz. Sarı - Kırmızı bir forma , 20 milyon küsür taraftar ve yıllık ortalama 45 - 50 maç var. "22" yaşında bir erkek için ağır bir sorumluluk , derin bir yolculuk var. Sanırım buraya kadar itiraz eden olmaz. Öyleyse başlıyoruz ;


2008 avrupa şampiyonası Arda Turan için tam bir "parlama" senesi oldu. Onun için "25 milyon euro bedel" biçenler , "Benitez istiyor" diyenler , "Aziz Yıldırım kafaya koydu" diye manşetler atanlar oldu. Arda Turan çok iyi bir futbolcu , geleceği olan bir yetenek olarak devam ettiği yolda bir anda "hedef adam" oldu. 22 yaşında , kaptan , yetenekli , karizmatik ve adam gibi adam...

Daha sonra "Kaptan" durdu ve "gemi benim kardeşim , en son ben giderim" der gibi "avrupa'da kupa kaldırmadan hiçbir yere gitmem" dedi. Liverpool , Manchester City ve daha bir çok dünya kulübü onu isterken , birileri ona "kafayı mı yedin neden gitmiyorsun" derken o "renkler ve zevkler tartışılmaz" diye ekler gibi tercih yaptı.
Taraftar ona önce "ardam" sonra "kaptan" sonra "yeni metin" dedi. 22 yaşında olan çocuk ; Metin , Kaptan , Liverpool , Özel Hayat ve Galatasaray kelimeleri arasında sıkışıp kaldı. Ve 22 yaşında olan çocuk -hani her 22 yaşında olan çocuk gibi- bir kız arkadaşı olduğunu söyledi. Gizlemedi öyle sanki "kaçıyor" gibi olmasın diye ki neden kaçması gereksin , bu çok normal bir şey değil miydi ? Sonra o çocuk "hakkı" ile kazandığı parası ile "sinema kapattırdı" sevgilisinin filmini izlemek için. Diğer "22 yaşında olan çocuklar" bilet alırken o böyle bir jest yapmak istedi. "Olmaz" dedi "ilişki müdürleri" sert bir ses tonu kullanarak ! "kaptan" diye inleyen tribün oturdu , yemedi içmedi "sinema derdinde" diye besteler yaptı. 22 yaşında olan çocuk zaten ağır olan bu yükü "hakaret" işin içine girince "kaldıramıyorum" diye bir an atmak istedi omuzlarından.

Atma çocuk ! sen o yükü atarsan , sırf 3-5 "zeka yoksunu" sana bunu söyledi diye o yükü atarsan olan senin içinde yaşayan "Metin'e" olacak. Atma çocuk , evet gitmek istiyorsan elbette git ve git zaten , kurulurken "Türk olmayan takımları yenmek" diye hedef koyan "Önderler" için git oraya ve "temsil" et bizi. Ama gözünü seveyim atma o yükü omuzlarından çocuk. Çünkü sana , çünkü temsil ettiğin onca "Gerçek" Galatasaray efsanesine yakışmaz o yükü atmak.


Yanındayız ve bu "yükü" beraber taşımak için bekliyoruz çocuk.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Buraya bir şey yazıyorsun , küfür falan olmazsa seviniyorum.