11 Nisan 2010 Pazar

Ligue 1


Bu sezon en çekişmeli ve en değişken lig kuşkusuz Ligue 1. Sürekli olarak değişen lider ve ilk 5 sıra , tahmin yapanları yanıltmak için adeta yarış veriyor.

Sezon başında son şampiyon Bordeaux yükselişi ve istikrar dolu performansı sebebiyle favori gösterilirken , geçen sezon ligi 2. bitiren Marsilya ve son 10 yıl içinde gerek fransa gerek avrupa üzerinde müthiş bir grafik yakalayan Lyon takımlarına diğer favori ekipler olarak bakılıyordu. Oysa şu an 32. haftası tamamlanmış olan ligi Marsilya 59 puan'la lider götürüyor. En yakın rakibi olan Montpellier 58 puan. Tabi şöyle bir durum söz konusu ; Montpellier 32 maç oynamış Marsilya ise 30 !! Son şampiyon Bordeaux bugün PSG karşısında 3-1 mağlup olmasına rağmen 30 maç ve 56 puanda. Auxerre 31 maç 57 puan ile avantajlı gibi gözükse bile yine 31 maç ve 57 puan almış olan Lyon'da çok önemli bir avantaja sahip. Tabi bunlar bir yana , 31 maç 54 puan olarak şampiyonluk şansı en düşük gözüken Lille bile bir sürpriz yapabilir.

Bütün bunlar olurken son 2 maçını da kaybeden Bordeaux ve geçen hafta evinde oynadığı maçı kazanamayan Auxerre ; yine evinde oynadığı maçta Monaco ile berabere kalan ve son oynadığı maçta tekrar bir beraberlik alan Montpellier göz önüne alındığı zaman bu lig için kalan 6 hafta adına yorum yapmak da zorlaşıyor.

Sezon bittiği zaman şu an 6. sırada bulunan Lille şampiyon olur , 2. sırada bulunan Montpellier Avrupa Ligi vizesi bile alamazsa kimse bunun için "sürpriz" diyemez. Yine de benim tahminim Marsilya'nın ligi şampiyon bitireceği ve Lyon ya da Bordeaux'nun Şampiyonlar Ligi vizesi alacağı yönünde. Vize zor iş , o ayrı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Buraya bir şey yazıyorsun , küfür falan olmazsa seviniyorum.