18 Nisan 2010 Pazar

Fenerbahçe - Beşiktaş "Bir Çukur Kazma Hikayesi"


18 Nisan 2010 günü fenerbahçe ve Beşiktaş için çok önemli bir maç vardı ; şampiyonluk düğümü.


fenerbahçe henüz 2. dakika'da golü buldu ve daha sonra bir kaç fırsat yakaladı. İlk yarı bitti , ikinci yarı başladı. Ben ilk yarıyı izleyemedim o yüzden ilk yarı için bildiğim tek şey bunlar. Fakat 2. yarı sahada kazanmak isteyen , baskı kuran ve pozisyon yakalamak için çaba veren bir Beşiktaş vardı. Buldular da o poziyonu ve o pozisyon penaltı ile sonuçlandı. İşte hikaye burada başlıyor , futbol sahaları için fazla enteresan sayılacak bir olay yaşandı ;

fenerbahçe futbolcusu fabio bilica , penaltı pozisyonu içinde yer alan ve buna sebebiyet veren adamdı. Yapmış olduğu "aşırı" dengesiz hareket sonrası penaltı noktasını gösterdi Hüseyin Göçek. Fakat bir şeyler ters gidiyordu çünkü kamera yerde yatan "Uğur İnceman" görüntüsü verirken arkada "penaltı noktası kazı çalışması" yapan bir bilica vardı !
bu noktada görüntü ile konuşmak isterim ;

http://www.rerererarara.net/sozluk.php?id=368699


bilica sahalarda daha önce "hiç" görmediğimiz bir şey yaparak "penaltı noktası kazısı" yapıyordu. Ve bu yetmezmiş gibi hakemi "topun doğru yere konmadığı" konusunda uyarıyordu. Gerçekten çok ama çok enteresan , hem penaltı noktasına "çukur" kazıyor hemde "top doğru yerde değil" diye itiraz ediyor.

Neticede penaltı gol olmadı. Şaşırmadınız sanırım. Daha sonra çıkan kırmızı kartlar ve duran oyun sebebiyle maç oynanmaz bir hal aldı ve fenerbahçe maçı 1-0 kazandı.


Bunun dışında her pozisyonda yere atlayan , topları "el" yordamı kesen , gerilimi arttırmak için elinden geleni yapan fenerbahçeli futbolcular vardı sahada. Şu an ligi 2. sırada götürüyor fenerbahçe ve 1. Bursaspor ile arasında 1 puan fark var. Önümüzdeki hafta bir Galatasaray - Bursaspor , Kasımpaşaspor - fenerbahçe maçları var. "Birileri" yolu kendi yolu zannedip Galatasaray için "maçı satacak" dese bile bunun olmayacağını onlar da çok iyi biliyorlar.



Bakalım , belki haftaya "pazar günü" yeni bir "lig" başlar ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Buraya bir şey yazıyorsun , küfür falan olmazsa seviniyorum.