15 Ekim 2010 Cuma

Masallar Öyle Bi Garip


* Gregor Samsa bir sabah bir uyanır ki pehey , bunun g.te yumurta akı dökmüşler. Arkadaşını iyi seçeceksin abi , böcek kadar değer vermiyorlar yoksa.

* Gregor Samsa demişken , asıl hadise o değil bence. Şimdi tamam bu adam uyanıyor ve böcek olmuş , yabancılaşmış yani. İyi ama ne zkime böyle yabancılaşmış arkadaş , adam gibi yabancılaşamaz mıymış ? Mesela bu bir sabah bir uyansın aynı "İsmail Türüt" -ki bence daha çok yabancılaşılır- olmuyor mu öyle yani ?

* Kırmızı Başlıklı Kız kadar da gerizekalı bir karakter olamaz. Hayır madem babaaaannen bu kadar sevdiğin , gidip elini öptüğün bir insan ; be gerizekalı , sesi kurt sesi gibi çıkıyor hala daha ne soruyorsun "kıçın neden büyük?" yok efendim "ağzın neden çemçük ?" deyu ? Hayır babaaaanne ayrı bir olay zaten , kurt yemiş kadın tertemiz çıkıyor , cillop. Esasında kurt garip , çiğnemeden yemiş.

* Ben Uyuyan Güzel ile Pamuk Prenses aynı mı farklı mı hiç öğrenemedim.

* Şu sürekli ev temziletilen , üvey kardeşleri falan olan hangisiydi bilmiyorum ama asıl zikko olan o. Koca Prens aşık olduğu kadını bulmak için tek tek ayakkabı denetiyor ve o ayakkabı ki nasıl bir numarası varsa koca ülke'de bir kişi giyebiliyor. Hayır demek o ayakkabı o zavallı kızın ayağına ve doğal olarak ülke dahilinde kimsenin ayağına olmasa orduyu alıp sefere çıkacak bzvkn.

* Hansel ve Gratel dediğin tam kreş zaten. Çikolata kaplı diye evi yersen olacağı bu arkadaşım. Tabi ilginç olan diğer bir şey ; evi çikolata kaplı bir Cadı neden çocuk yiyor ?

* Uyuyan Güzel dedim aklıma geldi ; su döksek suratına kesin uyanırdı.



Çok Önemli Not : Bütün bu hikayeler sonrası çok sinirlendim ve "bunlar yazıyorsa ben neden yazmayayım ?" diyerek bir hikaye yazmaya karar verdim. Fikir ve önerileriniz için ( mesela karakterler , yer , zaman vb. ) bekliyorum. Bence inanırsak olur.

2 yorum:

  1. tiki bir karakter ve sonrası baş ağrısı hikayeyi merakla bekliyorum.. belki bana da bir fikir verebilir siz yazarsınız bende çizerim:) :P

    YanıtlaSil
  2. evet , ço'güzel olur. çizimlere her daim saygu duyar , severim.

    YanıtlaSil

Buraya bir şey yazıyorsun , küfür falan olmazsa seviniyorum.