16 Şubat 2011 Çarşamba

Çılgın Profesör Konuşuyor


Bir üniversitenin ilahiyat profesörü : "Sorunun odağında kadın var. Sen dekolte giyinirsen bu tür çirkinliklerle karşılaşman sürpriz olmaz. Tahrikten sonra sonucundan şikayet etmen makul değil" demiş.

Bu mantığa göre mesela kadın etek giydi ve herifin birisi buna tecavüz etti ; kadını kenara çekip "şu giydiğin hiç normal mi yani ?" diye uyarıyorsunuz. Mesela adam karısının etek giymesini hoş karşılıyor , bu durumda tecavüz edilmesini de hoş karşılamış oluyor. Çünkü dekolte giyen kadın aynı zamanda tecavüzü kabullenmiş , göze almış kadın oluyor.

Aynı düşünceyle devam edecek olursak etek , elbise , dar kot , şort vb. ismini bilmediğim çeşitli dekolte sayılabilecek kadın giysisi ( burada dekolte kavramı vücuda dair olası bir et parçasının gözükmesidir ) satışı yapan mağazalar hep tecavüz yanlısı. Hatta bu mağazaları "suça teşvik etmek" , "yardım ve yataklık" gibi suçlardan cezalandırmak bile mümkün.

İşin en önemli ve son kısmı ise psikoloji bilimi. Yani başka bir insanı istek ve iradesi dışında bir şeyi yapmaya mecbur bırakma , zor kullanma ve fiziksel/ruhsal tahribat yaratma gibi eylemleri gerçekleştiren kişiler artık direkt olarak psikolojik problemli olmuyor , çünkü bu suçun yarısı bunu yaptıkları insan olmuş oluyor. Doğal olarak mesela tecavüze uğrayan bir kişi travma yaşama şansını kaybediyor. Zaten hem etek giyip hem travma yaşanmaz , bu durumda böyle bir şey mümkün değil.


Profesör olmak güzel bir şey bu arada , hepimiz tahsillerimizi en iyi şekilde yapıp profesör olalım. Sonrasına bakarız artık.

1 yorum:

  1. Bi ara "vesikalı çalışan" kadınlara tecavüz etmenin cezası azaltılacaktı.. İnanamıyorum böyle zihniyetlere.

    YanıtlaSil

Buraya bir şey yazıyorsun , küfür falan olmazsa seviniyorum.