27 Temmuz 2010 Salı

Parmaktan Soğra


Kendini hiç geliştirmeyen ve yıllar boyu aynı şeyleri yaparak tutunmayı başarabilen "bu konuda" en başarılı kişidir Mehmet Ali Erbil. Özünde iyi birisi ya da seviyeli bir şahıs olabilir fakat yıllar yılı bıkmadan usanmadan yaptığı sulu şakalar , kurduğu yersiz cümleler ve hoş olmayan hareketleri yüzünden bir türlü ısınamadım kendisine. Yani öyle bir tarzı , öyle bir yapısı varki ; artık kendisini izleyen insanlar bile aynı şekilde hareket etmeye başlamış. Önceleri sadece kendisinin yaptığı şakalara "kıh kıh kıh" diye gülen seyirciler artık şakaları kendileri yapacak kıvama gelmiş , her biri usta bir "Mali" olmuş bile.

Aslında cinsel şakalar ve seviyesiz muhabbet üzerine bu kadar yatkın bir toplumun böyle bir yapıyı desteklemesi hiç anormal değil. Zaten yaşanan bu tarz olaylar en çok gülünen ve takip edilen işler oluyor her zaman. Buna kızmak ya da tepki göstermek çok normal değil esasında çünkü büyük bir çoğunluk bu tarzı beğeniyor ve destekliyor fakat bütün bunlar bunu "etik" ya da "kabul edilebilir" yapmıyor bittabi.


Kendisini koruduğu bu "çizgi" ve yakaladığı "başarı" için tebrik ediyor , yaşı ne olursa olsun vazgeçmediği ve hatta vazgeçmeyi düşünmediği için bravo da diyorum. "Ne ekersen onu biçersin" ya da "Öyle olursa böyle olur" demek güzel bir nokta olabilir sanırım geldiğimiz vaziyet için.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Buraya bir şey yazıyorsun , küfür falan olmazsa seviniyorum.