27 Temmuz 2010 Salı

Tim Bört


Oldum olası nefret ettiğim adam ; Tim Burton.


İnsanların asla vazgeçemedikleri duyguları kullanarak yaptığı filmler ve karanlık üslubu , kendi çabalarıyla yarattığı bir sektör haline geldi. Kimileri için "çok özgün adam yea" diye sunulan bu adam aslında kendini tekrar eden ve mide bulandırıcı işler yapan bir pragmatist halini aldı. Nerede abuk bir iş var kendisi orada bitiyor artık. Bugün sokaklarda "püffs abie" diye gezen siyah ötesi saçlı , "jack" çantalı kızlarımız varsa bunun en büyük suçlusu elbette kendisidir.

Aslında kendi tarzında filmler yapıp Johnny Depp'i kölesi gibi kullanması beni hiç ilgilendirmiyor ama içine ettiği "Batman" serisicanımı çok sıktı. DC Comics tarihinden beri en rezalet işini izlediğimiz Batman filmini çeken Tim kardeş , Gotham City'i bir suç şehri değil adeta bir emo kenti gibi göstermişti. Tabi bunun ne demek olduğunu Christopher Nolan sayesinde daha iyi gördük.


Demem o ki ; seninle oturup iki kelam bile etmem Tim. Tamam yaptıklarını takdir ediyorum , stop-motion falan ama bunun ekmeğini ömür boyu yiyemezsin , daha doğrusu yeme artık ayıptır. Ya da ye lan banane.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Buraya bir şey yazıyorsun , küfür falan olmazsa seviniyorum.