28 Temmuz 2010 Çarşamba

Guti Gelirken


Kariyeri ve kalitesi tartışılmayacak bir isim Guti. Yıllar yılı Real Madrid'in "as" oyuncusu olarak oynamak her futbolcu tarafından yapılabilecek bir şey değil zaten. Fakat biz toplum olarak bazı şeyleri bir türlü aşamıyoruz. Bugün özel bir televizyon kanalında Abdullah Avcı Guti'nin karşılanışı için söyledi ; "Bu tip görüntüler hoş değil" diye. Bakıldığı zaman taraftarlar bunu normal karşılayabilir , doğal bir şey gibi görüp bunun olmasını Guti ismi ile açıklayabilir. Ne olursa olsun tüm bu yaşananlar için bir sebep olamaz. Dünya ülkesi olduğumuzu ve futbol olarak müthiş bir ilerleme kaydettiğimizi söyleyebiliyorsak bu tip transferleri bu şekilde "karşılama törenleri" ile kutlamamayı öğrenmeliyiz. Tabiki bu bütün takımlarımız için geçerli ve haliyle bütün transferler için.

Bunun dışında Guti için bir şeyler söylemek yersiz olur. Kalitesi belli olan bir oyuncu ve yaptıkları ortada. Yinede yaşı ve "başarı tokluğu" açısından bakılırsa büyük bir soru işareti taşıyor esasında. Alacağı ücret ve ücretin "kemiksiz" tarafı onu buraya getirmiş ise pek faydalı olabileceğini zannetmiyorum. Fakat her ne için gelmiş olursa olsun ülke ve Beşiktaş tanıtımı için mükemmel bir katkı sağlayacağı açık. Buna rağmen müthiş beklentiler içinde olmak ve bunu "karşılama vakti" bile göstermek büyük bir yanlış. Bu hem futbolcu hem taraftar için inanılmaz bir baskı ve karşılığında alınan sonuçlar için elverişsiz bir zemin hazırlıyor. Ayrıca 33 yaşında bir futbol için -sebep ne olursa olsun- bu kadar aşırı beklenti ve sevinç içinde olmak doğru gelmiyor bana.


Dilerim gelirken "muallak" bir performans için bu kadar büyük bir coşku yaratırken , gidişi aynı şekilde sönük ve sessiz olmaz. Kötü bir performans bile olsa , taş üstünde taş bırakmamış bile olsa.




Not : Beşiktaş yönetimi bu sezon yaptığı transferler için kutlanmalı. Her sene birbirinden soru işareti , isimsiz ve kalitesiz sayısız futbolcu transfer etmek yerine bu tarz üst düzey 2-3 futbolcu almak enfes bir strateji. Futbol açısından verim alınamasa bile en kötü ihtimalle tanıtım ve çeşitli gelirler için büyük bir katkı sağlanabilir. O yüzden bu strateji hiç bitmesin , Turkcell Süper Ligi bir "şölen" havasında geçsin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Buraya bir şey yazıyorsun , küfür falan olmazsa seviniyorum.