19 Ocak 2011 Çarşamba

Bedenler Kurşun Geçirir Fikirler Değil !


Bugün Hrant Dink'in ölümünün üzerinden 4 yıl geçti.

Bir fikir , bir düşünce , bir duruş bundan 4 yıl önce öldürüldü. Üstüne şarkılar yaptı "sanatçı" diye gezenler , tetiği çeken ve çektiren alkışlarla karşılandı cezaevi kapılarında. 4 yıl önce bugün yaşanan bu ayıp , demokrasi hakkında konuşanların cümlelerini kocaman bir tezatla kesip geçerken ; bir yerlerde birileri için "yuhaladı" diye takip kararı çıkartıldı. Yeni icat , demokrasi olduğunu iddia edenlerin demokrasi anlayışını bir kez daha milletin gözleri önüne serdi.

Hrant Dink öldürüldüğünde 17 yaşındaydı tetikçisi , şimdi 21 yaşında. Evlenmiş içerde "hayranı" olduğu söylenen bir bayanı nikah masasına oturtup. Bu ülke öyle güzel ki ; hayranı oluyor kadınlar "fikirlere kurşun sıkan" yandan milliyetçi katillerin. Sonra diyorlar ki "kadınlar nasıl erkeklerden hoşlanır ?". Nasıl demokrasiden hoşlandığını soran yok milletin , ne için yaşayıp ne için öldüğünü de. Sadece altı delik bir ayakkabı kalıyor geriye görünürde ama fikirleri , özgürlük çığlıkları hiç bitmiyor.

Ama bilmedikleri bir şey var ; ne bu düğün bozabilir bu özgürlük sevdasını , ne vurulan nicesi !

2 yorum:

  1. çok güzel yazmışsın gerçekten. hayranları oluyor üstüne bir de dediğin gibi.
    Çok yazık ama fikirler ve özgürlük sevdası bunlar ölmüyor.

    YanıtlaSil
  2. Hrant da bütün büyükler gibi öldükten sonra devleşenlerden. Bundan bir 10-20 yıl sonra kimse ogün samast kim bilmiyorken, Hrant hepimizden çok yaşıyor olacak.

    YanıtlaSil

Buraya bir şey yazıyorsun , küfür falan olmazsa seviniyorum.