30 Kasım 2010 Salı

Gel Clasico


29 Kasım 2010 günü oynanan Barcelona - Real Madrid maçına ithafen ;


Türk insanı çok garip. Ben işin hiç Barcelona ya da Real Madrid kısmıyla ilgilenmeden direkt bunu yazmak istiyorum. Hayatları boyunca belkide hiç gitmedikleri ya da gitmeyecekleri , en azından vatandaşı olmadıkları bir ülke'nin futbol ligi müsabakası için birbirlerine küfür eden , olayın içinde olan taraftarların ( ispanyol kısmı ) sevincinden çok sevinç yaşayan bir toplum olduk.

Yok efendim Ronaldo o.ç imiş , yok Ramos şerefsizin önde gideni imiş , yok Mourinho ağzının payını almış. Bunlar bizim meselemiz mi ? Bu maçın 1 gün öncesinde oynanan Galatasaray - Beşiktaş maçını kaç Barcelona , kaç Real Madrid taraftarı duymuştur ? Hadi bırakın sonuç için sevinmeyi , kaç tanesinin haberi olmuştur ?



Bu konu dışında ufak bir teknik analiz ve Mourinho konusu için bir şeyler de söylemek istiyorum.

Barcelona için "inanılmaz keyif veren futbol oynuyorlar yea" diyen insanların "inanılmaz keyif veren futbol" tanımlaması için "sabaha kadar pas yapmak" eylemini kullandığını gördüm bugün. Rakibi pres bile yapmazken top çevirip topuk pası falan vermeler , tam kreşlik. Hani bu Barcelona benim izlediğim son 38 dakika içinde 3 pozisyon buldu , 2 tanesini gol yaptı. Zaten attıkları goller öyle çok üstün futbol ürünü değil , dağılmış bir rakibin zaafiyet gösterdiği anlar geldi.

Mourinho konusunda ise "n'oldu mourinho koyduk mu ?" diyecek kadar çıldırmış insanlar için söylenebilecek çok fazla bir şey yok. Bu artık bildiğin kuyruk acısı , bildiğin kuru bir intikam çığlığı. Zaten Mourinho'nun sevinç turu attığı meşhur Barcelona - Inter maçı sonrası "böyle terbiyesizlik olmaz" diyenlerin bu maç yaptıklarını görmek Mourinho sevmeyenlerin kendi tükürdüklerini yalaması oldu. Açılan mantıksız pankartlar , çıkan olaylar ve "şampiyonlar ligi finali için gösterilen sevinci gölgede bırakacak kadar abartılı kareler" olayın Mourinho dışında kalan kısmını herkese gösterdi.


Neticede geriye kesin başlıklar kaldı ;


1 - Xavi - Iniesta normal futbolcular değil
2 - Barcelona dünya'nın en iyi "takımı"
3 - Barcelona seyirci kendisini gösterdiği gibi "efendi" değil
4 - Mourinho hala dünya'nın en iyi teknik direktörü
5 - Uzun yıllar unutulmayacak bir skor ortaya çıktı
6 - İkinci maç inanılmaz olacak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Buraya bir şey yazıyorsun , küfür falan olmazsa seviniyorum.