14 Ağustos 2011 Pazar

Souness Bayrağı Diktiğinden Beri


Galatasaray teknik direktörü Graeme Souness , dev Galatasaray bayrağını Şükrü Saraçoğlu'nun tam ortasına , kalbine saplıyor ve hikaye başlıyor...


Bugün ( 14 Ağustos 2011 ) fenerbahçe'nin bir taraftar grubu ( sanırım kendilerine "12. adam" diyorlar ) fenerbahçe'nin "gücünü" , daha önce yaptıkları "sayısız fetih" gibi beyoğlu'nu da feth edeceklerini söyleyerek mevcut mekana bir yürüyüş düzenlemiş. Yapılan resmi açıklamalarda yürüyüş için valiliğin izin vermediğini ve orgnizasyonun iptal edildiğini söyleyen taraftar grubunun açıklamasına rağmen oraya giden fenerbahçe taraftarları , şu an cezaevinde bulunan başkanlarını savunmak adı altında yürüyüşü gerçekleştirmiş.

Bütün bunların yanında söylediklerine göre oraları feth etmiş , sloganlar atmış ve Galatasaray taraftarını "polisin arkasına hapsetmişler".

Peki ne olmuş ? Onlarca youtube videosu , fotoğraflar , sloganlar ve facebook grupları. Neticede gerçek anlamda beyoğlu ile alakasız bir organizasyon gerçekleştirmiş ve yapmak istediklerini yapamamışlar. Bunun sonucunda hala daha "yo gittik olum yooo" diye konuşan ergen bireyleri arkasında bırakan ve ne için mücadele verdiğini bilmeyen bir camia kalmış arkada.


Şampiyon oldukları ( şike soruşturması henüz bitmedi , geri alınabilir ) bir sezon sonrası , kendilerine ait olduğu söylenen kadiköy'de sevinmekle yetinemeyen ve beyoğlu'na kadar yürüme hazımsızlığını sergileyen bu taraftar grubu , bunu gerçekleştirememiş olmasının rövanşını "başkanı savunmaya gidiyoruz !" adı altında tekrarlamış oldu. Futbolu güzel oynayanın , hak edenin kazandığı bir spor , bir eğlence gibi göremeyen bu topluluklar olayı yine fanatizm ile bağdaştırdı. Neticede kazanan olmadığı gibi tartaklanan , göz altına alınan ve zamanını / parasını böylesine fuzuli bir iş için harcayan insanlar baki kaldı.


Bütün bunların ardından söylenebilecek yüzlerce sayfa şey olmasına rağmen tarafsızlığımı bozan bir gerçekle , yazının başında yazdığım o cümleyi tekrarlayarak düşüncelerimi sonlandırmak istiyorum ;


Bu yara Souness Bayrtağı Diktiğinden Beri...




Önemli Not : Bu yazı ; Şişman ve yaşlı amcanın Souness'ın bayrağı dikmesinin ertesi senesi Ali Sami Yen çimlerinde elinde fenerbahçe bayrağı koşması ve düşmesini , "Rambo" lakaplı ne idüğü belirsiz vatandaşın 1 gün boyunca çekirdek yiyerek saklandığı Ali Sami Yen reklam panolarından elinde bıçakla çıkmasını ve yaka paça dışarı atılmasını hatırlayan herkese gelsin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Buraya bir şey yazıyorsun , küfür falan olmazsa seviniyorum.