26 Haziran 2010 Cumartesi

Dünya Kupası Fiyaskosu


Bu blog için düşüncelerim , hayal ve hedeflerim çok farklıydı. İlk yazmaya başladığım zamanlar "ulan dünya kupası bir gelsin , of yani ortalığı dağıtıcam" şeklinde ilerliyordu. Lakin olmadı ve olamadı...


Bilmem kaç haziran günü başlayan kupa hiçbir keyif vermeden devam ediyor. 2. tur maçları bugün ( 26 haziran cumartesi ) başlayacak olsa bile hiçbir etkisi ve zevki olmayan bu kupa ve 2. tur maçları beni heyecanlandırmak için yeterli olamayacak gibi. İnsanlar Şili ve Uruguay gibi futbol alakaları 30-40 yıl -ki bu 9-10 dünya kupası eder- süre ile "hortlayan" ülkeleri öve öve bitiremese bile , isimlerini yeni yeni duydukları oyuncular ve antrenörler tarafından ortaya konulan "eh işte" futbol için söylenebilecek pek fazla şey yok. İşin açık tarafı 22 yaşında bir insan olarak izleyebildiğim 4 dünya kupası içinde en zayıf bulduğum kupa bu oldu diyebilirim. Hani afrika insanı ve kültürü için bir eleştiri gibi olmasın ama bu kupa hiç öyle coşku ve futbol içermiyor.


Kısa ve öz kupa yazısı sonuna favori gördüğüm takımı yazarak nokta koymak ritüeli benim için dayanılmaz bir baskı sağlıyor ; Brezilya şampiyon olur , olmadı Almanya kuvvetle muhtemel olmak üzere çok cılız ihtimal Arjantin ismini görebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Buraya bir şey yazıyorsun , küfür falan olmazsa seviniyorum.